Kegg'luner
Feb 25, 2020 23:37:34 GMT 2
Post by Zarattaja on Feb 25, 2020 23:37:34 GMT 2

Kegg’luner on vuosituhansia vanha uskonnollinen susiyhteisö, jonka juuret kantavat aina Alaskaan asti. Ajan saatossa on laumalle muotoutunut uskonto ja perinteet, joita Kegg’lunerit yhä tänä päivänäkin kantavat mukanaan jokapäiväisessä elämässään. Lauman filosofian mukaan tärkeintä on rauhan ja tasapainon ylläpitäminen maailmassa ja yksilön tehtävänä on toimia rauhan edistämiseksi.

9.1.2023 - Ryhmittymä hajautunut
Aamun valjetessa lauman alfa Fyodor on kadonnut. Lauma ajautuu suureen hätään, sillä onhan se aivan hukassa ilman alfaa ja betaa. Seuraavana yönä eräs lauman shamaaneista on nähnyt unen, jossa Fyodor on uinut auringonlaskuun. Shamaani kertoo näkynsä muille laumalaisille, joista osa päätyy uskomaan sen olevan esivanhempien merkki. Osa laumalaisista lähtee uimaan merelle auringonlaskuun, sillä esivanhempien suojatessa ei heille voisi tapahtua mitään pahaa ja he löytäisivät Fyodorin. Loput hajaantuvat Japaniin ja osa taas lähtee etsimään reittiänsä takaisin Aasiaan.

- Ylläpitää sukupolvelta toiselle periytyvää kulttuuriaan
Lauman jäsenten uskovaisuutta ei valvota, mutta uudet jäsenet tulee tutustuttaa uskontoon ja perinteisiin, ja lauman yhteiselon tulee perustua uskonnon tapoihin ja arvoihin. - Kasvattaa lauman kokoa hankkimalla uusia jäseniä
Laumasta kiinnostuneille ja sen arvoja kunnioittaville susille tarjotaan paikkaa laumassa. Kiinnostuneita pyritään saamaan jakamalla sanaa laumasta ja sen aatteista, kerryttämällä mainetta sekä tarjoamalla apua sitä tarvitseville. - Vakiinnuttaa asemansa Japanin laumojen joukossa ja taata reviirin turvallisuus
Japanissa yhä uutena ja pienilukuisena ryhmänä Kegg’luner pyrkii luomaan reviiristään turvallisen ja toimivan paikan elää. Toisiin laumoihin on tarkoitus tehdä ystävällisessä mielessä hienovaraista tuttavuutta suhteiden luomiseksi. - Edistää rauhaa ja tasapainoa Japanissa
Kulttuurin tärkeimpiin periaatteisiin kuuluu rauhan ja tasapainon hakeminen niin yksilön, kuin yhteisön tasolla. Lauman jäsenet pyrkivät toiminnallaan levittämään rauhaa Japanin kaikkien asukkaiden elämään auttamalla heikompia ja vastustamalla kaikkea sortavaa ja sotaa edistävää toimintaa.
Toistaiseksi pienikokoisena ryhmänä lauman ei kannata liikaa puuttua isojen laumojen toimintaan oman selviytymisensä turvatakseen. Laumalaiset voivat kuitenkin vaikuttaa toisten laumojen yksittäisiin jäseniin.

Japanin Kegg’luner-lauma syntyi, kun Venäjällä suuren Kegg’luner-lauman johtoon noussut Fyodor-alfa käänsi katseensa kohti huhujen mukaan paratiisin omaisia Japanin saaria, ihmisten vallatessa silloisesta reviiristä Kiinan läheltä alueita omaan käyttöönsä, johtaen lauman elintason merkittävään laskuun. Fyodor päätti Japanin olevan lauman uusi mahdollisuus kukoistaa, ja niin lauma jakautui tuntemattomaan lähtijöihin ja Venäjälle jääviin. Yhdeksän Kegg’luner-sutta saapui rahtilaivalla salamatkustajina eteläiseen Japaniin, joista yksi menehtyi pian matkan jälkeen. Muu lauma kuitenkin löysi rauhaisan paikan Japanin eteläkärjestä, kaukana suurista laumoista, ja asettui aloilleen. Useamman vuoden lauma sai elää rauhassa vailla konflikteja.
Eräänä kohtalokkaana päivänä katastrofi kuitenkin iski Japanin eteläpuoliskoon. Kahden valtaisan tsunamin johdosta kaksi ihmisten ydinvoimalaa joutui vakavaan onnettomuuteen, ja niin kuin monet muutkin eläimet, joutuivat Kegg’lunerit pakenemaan maanjäristysten ja vaarallisen säteilyn alta. Sijaintinsa vuoksi lauman jäsenet altistuivat säteilylle ja useimmat oirehtivat. Kesken paon kohti pohjoista toinen tsunameista sattui osumaan juuri sinne, missä lauma oli liikkeellä, ja lauma joutui hajalleen. Johtaja Fyodor joutui eroon kaikista muista. Alfa ei tavoittanut enää laumaansa, mutta jatkoi sinnikkäästi kohti pohjoista, toivoen vielä löytävänsä heidät siellä uudestaan.
Saavuttuaan turvallisemmille alueille Fyodor ei haaskannut aikaa, vaan kulki ympäriinsä etsien merkkiä suvustaan ja levittäen sanaa heidän katoamisestaan. Muutaman mutkan kautta alfa sai kuin saikin yhteyden kadoksissa olleisiin laumalaisiinsa, jotka kuin ihmeen kaupalla olivat hekin hengissä. Lisävärväyksien myötä lauma sai myös vahvistusta, ja löysi Shinano-joen haarasta viihtyisän alueen uudeksi reviirikseen. Lauma koki toivon löytyneen jälleen, ja esivanhempia kiitellen katsoo nyt tulevaisuuteen mahdollisuuksista innoissaan.

Esi-isillä ja -emoilla uskotaan olevan vaikutusta muun muassa sääilmiöihin, luonnonvoimiin, riistan käyttäytymiseen, sekä onneen ja sattumaan. Tapana onkin esimerkiksi saalista saadessa tai uhkaavasta tilanteesta selvittyä kiittää ääneen esi-isiä ja -emoja. Kunnioitusta ja hyvää moraalia osoittava Kegg’luner saa osakseen johdatusta elämässä, ja häntä tulee suosimaan hyvä onni. Päinvastoin toimivan esivanhemmat puolestaan hylkäävät, minkä uskotaan johtavan huonoon onneen, eikä kuollessa pääse edeltäjiensä joukkoon.
Hyvä moraali ja arvot ovatkin yksi Kegg’lunerien kulttuurin kulmakivistä. Ystävällisyys, auttavaisuus ja avoimuus tullaan aina palkitsemaan suotuisalla onnella. Väkivaltaisuus, syrjintä, konfliktien tavoittelu, sekä muu epämoraalinen taikka rikollinen toiminta rikkoo yksilön tasapainoa. Arvot kiteytyvätkin ajatukseen tasapainosta: sekä yksilön, että maailman tulisi olla tasapainossa, jotta elämä voisi olla onnellista. Kun vallitsee rauha, tasapaino on kohdillaan, mutta konflikti ja sota tietävät tasapainon keikahtaneen kaaoksen puolelle. Yksilön tehtävänä osana maailmaa on toimia aina rauhan ja tasapainon edistämiseksi.
Usko esivanhempiin ja moraaliin on johtanut monenlaisiin perinteisiin ja tapoihin lauman keskuudessa. Tavanomaisin niistä on esivanhempien kiittely, jonka voi suorittaa niin usein kuin haluaa, mutta on tyypillisintä esimerkiksi onnistuneen metsästyksen jälkeen, terveiden pentujen synnyttyä, vaaralliselta tilanteelta vältyttyä tai milloin vain kun tuntuu onni potkaisevan. Varsinkin lauman keskuudessa kiittäminen tapahtuu useimmiten ääneen, katse taivasta kohden luotuna, mutta hiljaisemmatkin kiitokset ovat aivan yhtä arvostettuja. Erityistä johdatusta kaivatessaan susi voi esittää myös rukouksen esivanhemmille. Halutessaan rukouksessa voi myös muistella edesmenneitä läheisiä. Koko yhteisöä koskevissa tapahtumissa, esimerkiksi alfaa valitessa, kaikki jäsenet pyrkivät yhdessä tulkitsemaan esivanhempien suomia merkkejä. Joidenkin merkkien suhteen on muodostunut vakiintuneita tulkintoja, esimerkiksi revontulet tarkoittavat pian koittavan erityisen hyvät ajat.
Alaskalaisella perimälläkin on ollut osuutensa lauman käytänteiden muodostuksessa. Lauman asemista käytetään yhä alaskanyupikinkielisiä nimityksiä. Laumaan syntyvät pennut on ollut tapana nimetä Kegg’lunerien levinneisyysreittiä mukaillen yupikin-, englannin- tai venäjänkielisillä nimillä. Yleisesti ottaen lauman jäsenet ovat ylpeitä alaskalaisesta perimästään, ja muinaisista alaskantundrasusista kulkee suvussa legendaarisia tarinoita kansanperinteenä.


Reviiri sijaitsee Shinano-joen haarautumiskohdassa Niigatan prefektuurissa. Joen ympärillä kasvaa runsaasti metsää, joka paikoittain on hyvin tiheää ja kivikkoista. Alueelta löytyy useita kivien muodostamia suojaisia luolia ja muutamia vanhoja maahan kaivettuja koloja.
Riistaltaan alue on monipuolinen: joessa elää paljon kaloja, sekä metsästä on mahdollista löytää jäniksiä, metsäkanalintuja ja hyvällä tuurilla hirvieläimiä.
Lauman kokoontumispaikkana toimii vanha, kaatunut puunrunko aivan joen rannalla, sen haarautumiskohdassa.

Lauma hajautunut

Jokainen lauman jäsen on tasa-arvoinen toisiinsa verrattuna. Hahmolla voi olla useampia asemia samanaikaisesti. Asemia voidaan luoda tarvittaessa lisää, mikäli mainitsemattomia erityistaitoja ilmenee.
Alfa
Lauman johtaja, joka on päävastuussa päätöksistä, mutta ottaa niissä silti huomioon laumalaisten mielipiteet. Tarvittaessa alfa tapaa yhdessä betan kanssa muiden laumojen johtajia ja he hoitavat suhteita muihin laumoihin. Johtaja ei ole sen korkea-arvoisempi kuin muutkaan laumalaiset. Alfa myös hyväksyttää uudet jäsenet laumaan ja nimittää susia asemiin. Uusi alfa laumalle valitaan yhdessä äänestämällä.
Beta
Alfan apulainen ja neuvonantaja. Betan tehtävä on yhdessä alfan kanssa tehdä laumaan liittyviä päätöksiä. Tarvittaessa beta voi sijaistaa alfaa.
Arlunar (Jääkarhu)
Taistelutaitoinen susi, joka toimii lauman suojelijana. Arlunarin tehtävä on suojella kegg’lunereita ja ajaa vihamieliset tunkeilijat reviiriltä pois. Arlunar kulkee myös alfan ja betan mukana matkoilla suojelemassa. Arlunar opettaa taistelutaitoja niille, jotka haluavat oppia taistelemaan.
Tengmirrlug (Valkopäämerikotka)
Yrtti- ja parantajataitoinen laumalainen. Tengmirrlug parantaa vain lauman jäseniä, mutta poikkeusluvalla saa parantaa myös lauman ulkopuolisia. Työnkuvaan kuuluu myös yrttien kerääminen ja parannuksesta kiinnostuneiden laumalaisten opettaminen.
Iqallug (Kala)
Iqallugilta edellytetään vahvaa Kegg'lunerien historian, tapojen ja kulttuurin tuntemusta. Suden täytyy myös olla taistelutaitoinen, jotta osaa opettaa taistelua ja metsästystä. Iqallug opettaa lauman nuorimpia jäseniä.
Uuguchiingi (Napakettu)
Kuka tahansa voi vain ilmoittamalla alfalle ryhtyä uuguchiingiksi. On huomioitavaa, että laumalaisella täytyy olla tämän aseman rinnalla myös toinen asema. Uuguchiingi on lauman shamaani, joka on vahviten yhteyksissä esivanhempiin ja kuuntelee heidän neuvojaan. He voivat tarvittaessa käyttää apuna huumaavia yrttejä tengmirrlugin valvonnan alla. Muut laumalaiset voivat esimerkiksi käydä kysymässä uuguchiingiltä apua elämänsä murheisiin ja ongelmiin, joita he yrittävät yhdessä ratkaista esivanhempien kanssa.
Cungaqvak (Haukka)
Lauman tiedustelija ja viestinviejä. Cungaqvak käy säännöllisesti tiedusteluretkillä keräämässä tietoa Japanin laumojen kuulumisista. Asema ei perustu vakoiluun vaan avoimeen keskusteluun muiden kanssa. Täten Cungaqvakilta edellytetään sosiaalisuutta, halua tutustua uusiin ja valmiutta matkata Japanissa. Tarvittaessa aseman sudet toimivat viestinviejänä lauman johdon ja muiden laumojen välillä.
Tulukarug (Korppi)
Mikäli lauman jäsenellä ei ole mitään erityistaitoja, on hän silloin tulukarug. Aseman vastuisiin kuuluu ruuan metsästys laumalaisille ja tarvittaessa reviirin puolustus vihamielisiltä koirilta ja susilta. Aseman sudet ovat yleensä nuorempia, joilla ei ole vielä mitään selkeää vahvuutta tai vanhempia susia, jotka eivät enää kykene vaativampiin asemiin.
Maqaruar (Jänis)
Lauman pennut, joiden tehtäviin kuuluu lauman historian ja kulttuurin opiskelu sekä metsästyksen ja taistelutaitojen harjoittelu. Pentujen annetaan olla pentuja ja opiskelu ei ole vakavaa taikka jokapäiväistä.
Taqukar (Hylje)
Laumalaiset, jotka eivät syystä tai toisesta pysty toimimaan missään asemassa. He voivat olla vanhoja tai muuten fyysisesti niin huonossa kunnossa. Vanhoja taqukareja kunnioitetaan pitkän iän ja laajan elämänkokemuksen takia.
Lauman johtaja, joka on päävastuussa päätöksistä, mutta ottaa niissä silti huomioon laumalaisten mielipiteet. Tarvittaessa alfa tapaa yhdessä betan kanssa muiden laumojen johtajia ja he hoitavat suhteita muihin laumoihin. Johtaja ei ole sen korkea-arvoisempi kuin muutkaan laumalaiset. Alfa myös hyväksyttää uudet jäsenet laumaan ja nimittää susia asemiin. Uusi alfa laumalle valitaan yhdessä äänestämällä.
Beta
Alfan apulainen ja neuvonantaja. Betan tehtävä on yhdessä alfan kanssa tehdä laumaan liittyviä päätöksiä. Tarvittaessa beta voi sijaistaa alfaa.
Arlunar (Jääkarhu)
Taistelutaitoinen susi, joka toimii lauman suojelijana. Arlunarin tehtävä on suojella kegg’lunereita ja ajaa vihamieliset tunkeilijat reviiriltä pois. Arlunar kulkee myös alfan ja betan mukana matkoilla suojelemassa. Arlunar opettaa taistelutaitoja niille, jotka haluavat oppia taistelemaan.
Tengmirrlug (Valkopäämerikotka)
Yrtti- ja parantajataitoinen laumalainen. Tengmirrlug parantaa vain lauman jäseniä, mutta poikkeusluvalla saa parantaa myös lauman ulkopuolisia. Työnkuvaan kuuluu myös yrttien kerääminen ja parannuksesta kiinnostuneiden laumalaisten opettaminen.
Iqallug (Kala)
Iqallugilta edellytetään vahvaa Kegg'lunerien historian, tapojen ja kulttuurin tuntemusta. Suden täytyy myös olla taistelutaitoinen, jotta osaa opettaa taistelua ja metsästystä. Iqallug opettaa lauman nuorimpia jäseniä.
Uuguchiingi (Napakettu)
Kuka tahansa voi vain ilmoittamalla alfalle ryhtyä uuguchiingiksi. On huomioitavaa, että laumalaisella täytyy olla tämän aseman rinnalla myös toinen asema. Uuguchiingi on lauman shamaani, joka on vahviten yhteyksissä esivanhempiin ja kuuntelee heidän neuvojaan. He voivat tarvittaessa käyttää apuna huumaavia yrttejä tengmirrlugin valvonnan alla. Muut laumalaiset voivat esimerkiksi käydä kysymässä uuguchiingiltä apua elämänsä murheisiin ja ongelmiin, joita he yrittävät yhdessä ratkaista esivanhempien kanssa.
Cungaqvak (Haukka)
Lauman tiedustelija ja viestinviejä. Cungaqvak käy säännöllisesti tiedusteluretkillä keräämässä tietoa Japanin laumojen kuulumisista. Asema ei perustu vakoiluun vaan avoimeen keskusteluun muiden kanssa. Täten Cungaqvakilta edellytetään sosiaalisuutta, halua tutustua uusiin ja valmiutta matkata Japanissa. Tarvittaessa aseman sudet toimivat viestinviejänä lauman johdon ja muiden laumojen välillä.
Tulukarug (Korppi)
Mikäli lauman jäsenellä ei ole mitään erityistaitoja, on hän silloin tulukarug. Aseman vastuisiin kuuluu ruuan metsästys laumalaisille ja tarvittaessa reviirin puolustus vihamielisiltä koirilta ja susilta. Aseman sudet ovat yleensä nuorempia, joilla ei ole vielä mitään selkeää vahvuutta tai vanhempia susia, jotka eivät enää kykene vaativampiin asemiin.
Maqaruar (Jänis)
Lauman pennut, joiden tehtäviin kuuluu lauman historian ja kulttuurin opiskelu sekä metsästyksen ja taistelutaitojen harjoittelu. Pentujen annetaan olla pentuja ja opiskelu ei ole vakavaa taikka jokapäiväistä.
Taqukar (Hylje)
Laumalaiset, jotka eivät syystä tai toisesta pysty toimimaan missään asemassa. He voivat olla vanhoja tai muuten fyysisesti niin huonossa kunnossa. Vanhoja taqukareja kunnioitetaan pitkän iän ja laajan elämänkokemuksen takia.

Pettureiksi syystä tai toisesta joutuneet sudet kantavat nimeä qimugta (koira). Petturiksi voi päätyä lauman jäsen, joka on tehnyt vakavan rikkeen laumaa kohtaan eikä osoita katumustaan esi-isille ja muulle laumalle. Petturit tullaan karkottamaan laumasta.
Koko lauman päätöstä kuunnellaan ja lauma vain yhdessä voi julistaa jonkun petturiksi.
Koko lauman päätöstä kuunnellaan ja lauma vain yhdessä voi julistaa jonkun petturiksi.

Lauma hajautunut.

Kegg'lunereita voi yhä luoda, vaikka ryhmittymä on hajautunut. Zarattajan hahmopörssistä löytyy lisätietoa.

Laumaan ei voi enää liittyä.